Matprat

Dags att vända trenden!

Vår syn på oss själva och maten vi äter har lett oss till att vi idag äter en mycket bristfällig kost och att våra kroppar degenererar för varje generation. Upprepad misshandel av jorden gör att den blir allt sjukare med följden att våra skördar blir allt sjukare och näringsfattiga. Eftersom vi blir vad vi äter blir konsekvensen av detta att också allt liv på jorden blir sjukare, så också vi. Detta leder till att våra kommande generationer föds med en kropp som fungerar sämre än vad den skulle kunna ha gjort…

För att verkligen vända trenden behöver vi tänka större, återknyta vår koppling till jorden och vara villiga att tänka om, förnya och förändra. Det bästa sättet att börja är att först göra skillnad för sig själv, sedan andra.

Vi väljer hur vi mår

Genom att få insikt i och förståelse för hur maten vi äter påverkar våra kroppar och hjärnor skapar vi förutsättningar för att kunna ta bättre och mer intelligenta beslut om vad vi stoppar i oss. Och genom att börja med sig själv blir man en inspiration och vägvisare för andra.

Denna kostföreläsning lyfter på locket till vår fulla potential och visar på de direkta sambanden mellan vår hälsa och maten vi äter. För att skapa en helhetsbild av VARFÖR vår kost bör se ut på ett visst sätt börjar föreläsningen med grundläggande näringslära för att sedan fortsätta med hormonlära där alla pusselbitar får en plats och flera ”aha-upplevelser” ofta kommer.

Matprat-textbild-1

Matprat – direkt, enkelt och utan skitsnack

Det finns inga dieter, bara mat!

Det här är ett mycket viktigt budskap eftersom det är sant. För att komma vidare och återfå en god hälsa är det dags att vi frigör oss från vår föråldrade uppfattning om vad som är ”sant och falskt” när det gäller maten vi äter. Det är nämligen vår föråldrade syn som tillsammans med dålig självbild som gör att marknaden för kosttillskott, dieter och måltidsersättare omsätter flera miljarder kronor varje år.

Vår unika metabolism

Vi är alla unika individer med unik metabolism. Detta är helt avgörande för vad maten vi äter bör innehålla och hur den bör vara komponerad. Ändå finns standardiserade och stela tallriksmodeller och dieter som ska fungera ”för alla” och som väldigt många människor vänder sig till för att få hjälp. Och om man har tur lyckas man träffa rätt, annars kan det lika gärna gå åt andra hållet dvs man mår ännu sämre.

Genom att titta närmare på hur olika metabola huvudgrupper ser ut och vilken som bäst passar dig blir det tydligare för hur just du kan äta för att må och fungera bättre.

Hormonell balans

Allt vi äter och dricker skapar en hormonell stimulering i våra kroppar som i sin tur skapar en fysisk eller psykisk reaktion/respons. Det är nämligen våra hormoner som styr hur vi mår.

Med en god hormonell balans mår vi toppen, blir sällan sjuka, läker bättre/snabbare och kan få våra kroppar att fungera och prestera på en oerhört hög nivå. Men med hormonell obalans, tyvärr där de flesta människor befinner sig, mår vi mindre bra, fungerar dåligt, blir ofta sjuka (eller är aldrig friska) och lyckas inte alls få våra kroppar att fungera och prestera särskilt bra.

I den här delen av föreläsningen visas kopplingen mellan, och stimuleringen av, våra hormoner i samband med måltid, fysisk aktivitet/prestation och stress.

Notera: Nivån på föreläsningen är anpassad så att alla, oavsett kunskapsnivå, ska kunna följa med på ett bra sätt.

OBS! Minsta antal deltagare är 20 personer.

Innehåll och pris

Matprat

Beskrivning: Föreläsning om matens betydelse för optimal hälsa, funktion och prestation.
Plats: Ej bestämt
Datum: Ej bestämt
Tid: Ej bestämt

Pris: 249:-

Antal personer:
Pris i SEK & inkl. moms.

kontakta-mig-mathias

Tack! Vi har nu mottagit ditt meddelande.