Om Coach M

Vision

Drivkraften i Coach M´s verksamhet ligger i övertygelsen att optimal hälsa alltid föregår optimal funktion och prestation där kroppen har en inneboende visdom och självläkande egenskaper som varje individ kan utforska och optimera för att uppnå sin fulla potential.

Verksamhet och tjänster

Detta uppnås genom att erbjuda effektiva, nytänkande och användarvänliga fysiska och digitala tjänster med fokus på kost, fysisk och mental träning, personlig coaching, manuella behandlingar, workshops och föreläsningar.

Om Mathias, aka Coach M

Mathias har varit aktiv hela sitt liv och har meriter inom elithockey upp till J-20. Hans övertygelse är att en frisk, stark och vältränad kropp håller längre, ger valfrihet i livet och mer energi.

Han coachar, behandlar och tränar framgångsrikt hårt tränande individer och elitsatsande idrottare inom en rad olika grenar. Exempel på grenar: triathlon, löpning, cykling (på både ett och två hjul), fotboll, innebandy, golf, basket, fitness och kroppsbyggning. Han tar även emot vardagsmotionärer som önskar må och fungera så bra som möjligt och kunna leva ett aktivt liv till sin fulla potential.

Om Coach M-textbildSom professionell manuell terapeut, tränare och coach har Mathias under de senaste 15 åren inspirerat och hjälpt 100-tals människor att uppnå bättre hälsa och funktion samt nå sina träningsmål. Hans syn på kost och träning är holistisk, innovativ, effektiv och energigivande. Hans unika kompetens och engagemang för varje individ avspeglas i de tränandes hälsa och resultat.

Under 2011-2012 var Mathias kostrådgivare till elitlöparen och flerfaldiga svenska mästarinnan på 1500m sprint Charlotte Schönbeck.

Och 2012-2014 var han anlitad träningsexpert för Abilica, då nordens största leverantör av träningsutrustning.

Under 2018 lanserade han en träningsserie i tidningen ”Kroppsterapeuten” (Kroppsterapeuternas yrkesförbunds medlemstidning) med fokus på att hjälpa Sveriges över 6500 kroppsterapeuter att må och fungera bättre.

Under 2019 lanserade han en träningsserie till Sveriges största fackförbund Unionen. Unionen har över 600.000 medlemmar.

Under 2020 coachar, behandlar och tränar han VM-åkaren Kristian Roos. Kristian tävlar inom Downhill, XC och Uphill på enhjuling.

Utbildningar

Personlig Tränare, SAFE

Fördjupningskurs inom idrottsskador, SAFE

Kostrådgivare, SAFE

Mental tränare, stresscoach och avspänningsterapeut, Skandinaviska Ledarhögskolan

Eleiko Strength Coach steg 1

Kinesiolog, Svenska Kinesiologiskolan

Basmedicin, NTI-skolan

Utvärdering och behandling av nacksmärtor, The Benjamin Institute of Advanced Studies

Certifierad manuell terapeut inom Strukturell Osteopati och Mjuk Kiropraktik, Ackermann Institute

Diplomerad Master Of Chiropractic, Ackermann Institute

Korrektiv träningsspecialist, National Academy of Sports Medicine (NASM)