Om Coach M

Affärsidé

Främja positiv personlig utveckling och optimal hälsa genom att erbjuda unika, utmanande och intelligenta träningskoncept, utbildningar, föreläsningar och workshops inom fysisk och mental träning samt kost till individ, grupp och företag.

Vision

Att verka för en bättre värld genom att främja personlig utveckling.

Allt föranleds av en tanke och börjar således hos varje individ. Genom att uppnå bättre välmående via fysisk och mental balans kan individen komma att fatta fler bra beslut baserade på en sund värdegrund som fungerar i ett långsiktigt perspektiv både för individen själv men också för andra och hela planeten Jorden.

Värderingar

Inspirerande, Glädjespridande, Nytänkande, Professionell, Respektfull och Integritet.

Historien om Coach M

Drömmar och visioner

Att starta företag är en process som ofta börjar med en vision, en dröm eller tanke på att skapa något nytt. Historien om Coach M börjar redan 2005 då grundaren Mathias, som vid den här tiden arbetade som banktjänsteman, bestämmer sig för att det är dags för en ny riktning i livet och utbildar sig till personlig tränare (PT).

Att jobba med träning känns helt rätt och Mathias stora intresse för träning och hur kropp och sinne fungerar och samverkar ger honom drivkraft till att fördjupa sig inom fysisk- och mental träning samt nutrition.

2006 började han fundera på att starta eget företag men det var först efter ett par år som verksam PT och med 100-tals kunder i bagaget som det stod klart att så måste det blir.

Det stora beslutet

2008 slutade han sitt jobb som banktjänsteman för att på heltid satsa på att utvecklas som tränare och starta eget. Han startade företaget I Do Travel & Training som från början var tänkt att kombinera träning och resor till utlandet.

Det stora beslutet att gå sin egen väg och satsa på sin inre vision och dröm om ett annat liv och att driva eget företag var givet och oerhört frigörande. Plötsligt stämde allt! Att ta ett så livsavgörande beslut bottnade i en stark personlig utveckling som hade tagit fart via avspänningsterapi redan 2005. Tänk vad en sådan enkel sak som att stanna upp, andas, koppla av, acceptera och lyssna inåt kan göra. Man måste dock vara redo för det.

Full av energi, entusiasm och stark tro på sig själv och på att leva sin dröm slogs han av tanken på att ”kan jag, kan andra”. Han insåg också anledningen till varför många av de kunder som han tränat under åren endast hade bra resultat under tiden de tränade med honom för att senare när de tränade på egen hand falla tillbaka i gamla vanor. De saknade egna, tydliga och  positiva mål eller så var målet att komma ifrån någonting. De var beroende av någon som kunde driva dem. Ibland räckte det dock med att de fick lite hjälp i starten, men endast då personen ifråga var redo för att gå ”all in” och förändra sin situation och vilja utvecklas.

Mental träning, grunden till allt

Tack vare hans egen erfarenhet av att ändra sitt liv och genom alla möten med sina kunder på gymmet stod det klart att vägen, och hindren, till personlig utveckling och ökat välmående sitter i det mentala. För att bättre kunna hjälpa sig själv och sina kunder och få till en varaktig förändring på ett djupare plan utbildade Mathias sig till mental tränare.

Första Camp TNT

Året är 2009 och Camp TNT startar som det första träningsupplägget som genomförs i eget regi.

TNT Triathlon – en riktigt bra idé

Om Coach M - textbild2Under vintern 2010 börjar Mathias att coacha och träna en egen grupp triatleter. Var och en fick egna träningsprogram och hjälp med kosten. Det ingick gemensamma träffar men mycket av träningen skötte de tränande på egen hand. Resultaten var mycket goda vilket ledde till en vidareutveckling av coachingkonceptet. Idag, 2016, är en av triathleterna i startgruppen fortfarande kund till Mathias och nu rankad som nr 1 i sin åldergrupp i Sverige.  

Coaching – ett vinnande och ledande koncept

Under 2011 utvecklas coachingkonceptet ytterligare och blir mer och mer känt när samtliga av de personer som coachas uppnår eller överträffar sina mål. Kombinationen av fysisk och mental träning tillsammans med kost är nyckeln. Ingen del är oberoende av de andra, allt hänger ihop.

Omstrukturering och utveckling

2012 blir ett år av utveckling och omstrukturering av företaget. Onlinecoachingen börjar utvecklas och verksamheten renodlas till att bli ett tjänsteföretag inom personlig utveckling via fysisk och mental träning samt kost.

Åren fram till 2015 är framförallt utvecklingsår av företaget men också framgångsår för coachingen. Över 98% av samtliga kunder som valt att coachas har uppnått eller överträffat sina mål och fortsatt att vara aktiva på egen hand.

Coach M

Coach M blir nytt företagsnamn med ny logga och nya tjänster som presenterades hösten 2015.

Om Mathias

Mathias har varit aktiv hela sitt liv och har meriter inom elithockey upp till J-20. Hans övertygelse är att en stark och vältränad kropp håller längre och ger valfrihet i livet och mer energi.

Han coachar framgångsrikt triathleter, löpare, fitnesstävlande, kroppsbyggare och vardagsmotionärer till att optimera sin hälsa och prestation och nå sina mål och uppfylla sina drömmar.

Om Coach M-textbildSom professionell personlig tränare har Mathias under de senaste 11 åren inspirerat och hjälpt 100-tals människor att nå sina träningsmål. Hans syn på kost och träning är innovativ, effektiv och energigivande. Hans engagemang för varje individ avspeglas i de tränandes hälsa och resultat.

Mathias har också varit kostrådgivare till elitlöparen och flerfaldiga svenska mästarinnan på 1500m sprint Charlotte Schönbeck under 2011-2012 och är idag träningsexpert åt Träningspartner i Sverige.

Utbildningar

2001: Reseledare, STS Alpresor

2001-2005 Bankekonom och Privatrådgivare, SEB

2005: Personlig Tränare, SAFE

2006: Fördjupningskurs inom idrottsskador, SAFE

2007: Kostrådgivare, SAFE

2012: Eleiko Strength Coach steg 1

2009-2013: Mental tränare, stresscoach och avspänningsterapeut, Skandinaviska Ledarhögskolan

2015-2016: Kinesiolog, Svenska Kinesiologiskolan

2016: Basmedicin, NTI-skolan

2017: Utvärdering och behandling av nacksmärtor, The Benjamin Institute of Advanced Studies