HRF-analys

HRF-analys

Få ut mer av din träning och/eller idrott genom att optimera din rörelse- och funktionsförmåga och kom tillrätta med värkande leder, ömmande muskler och återkommande skador.

Hållnings- Rörelse och Funktionsanalys är ett effektivt sätt att hitta strukturella felställningar och begränsningar i leder samt muskulära obalanser. En unik del i Coach M´s HRF-analys är att den utförs tillsammans med neurologiska muskeltester. På så sätt kan man få information om vad som ligger bakom funktions,- prestations- och rörelseinskränkningar samt smärtor/obehag på ett djupare plan.

Innehåll:

Analys av Hållning, Rörelse och Funktion.

 

Analys och dokumentation av:

Hållning och rörelse- funktions- och prestationsförmåga

Upplevd smärta/obehag

Muskulära obalanser

Ickemedicinska problem med exempelvis fot, knä, rygg, nacke

Upprättande av personligt korrektivt träningsprogram för korrigering av muskulära obalanser.

 

Personligt träningsprogram för att jämna ut ev muskulära obalanser så att muskulaturen ej drar snett över leder och kroppssidor.

Upprättande av behandlingsplan för att komma tillrätta med underliggande orsaker till upplevda problem.

 

Det är vanligt att problemen man upplever har andra orsaker än de rent strukturella och muskulära.

Exempelvis kan knäproblem ha att göra med en obalans i framsida lår. Men obalansen i framsida lår har ej uppkommit via skada eller annat direkt trauma utan är istället orsakad av obalans i tunntarmen på grund av att man äter något som orsakar irritation och/eller inflammation i tunntarmen pga intolerans/överkänslighet mot livsmedlet/råvaran.

Eftersom framsida lår och tunntarm hänger samman rent neurologiskt blir framsida lår eftersatt av nervsystemet eftersom ett inre organ i obalans ALLTID är prioriterat. Resultatet blir att nervsignalen till framsida lår ej blir optimal och muskulaturens arbete likaså vilket då belastar leder, ligament och senor på ett onormalt sätt vilket kan skapa smärtan, obehaget, rörelse- och funktionsnedsättningen man upplever.

Det blir därför viktigt att se på de problem man upplever på ett mer holistiskt sätt så att man verkligen behandlar orsak och inte symtom.

Hållnings- Rörelse och Funktionsanalys (HRF)

  • Hållnings- Rörelse och Funktionsanalys – 90 min.
  • Personligt träningsprogram för korrigering av muskulära obalanser.
  • 30 dagar gratis ”prova på-period” på Coach M Online.

 

Pris: 2350 SEK – (du sparar 249 SEK)

Mottagning

HRF-analysen utförs primärt i Tyresö, Stockholm.

Det finns också möjlighet att HRF-analysen sker på annan plats, ort eller hemma hos kund¹, men då först efter separat överenskommelse.

¹ För enskilda HRF-analyser hemma hos kund, eller på annan plats bestämd av kund, med en resväg för Coach M på 15min eller mer enkel väg tillkommer 500:- per tillfälle.

Kvalitetssäkrad och kompetensutvecklad medlem

Coach M är kvalitetssäkrad och kompetensutvecklad medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och innehar erforderlig patientförsäkring.

Samtliga priser på denna sida är angivna i SEK och är inklusive moms.

Notera: För företagsfaktura gäller samma pris men då exklusive moms.

Tidigare kunder säger

Johan Segerstedt, Yrkesmilitär

I mitt arbete som yrkesmilitär ställs höga krav på min fysik. Vardagen präglas av hård träning och många fysiskt...

Läs mer »

I mitt arbete som yrkesmilitär ställs höga krav på min fysik. Vardagen präglas av hård träning och många fysiskt utmanande situationer. Detta gör att god hälsa och optimal fysisk prestationsförmåga är en viktig del i mitt liv.

Jag träffade Mathias på mässan Allt För Hälsan där han demonstrerade sin behandlingsteknik inom manuell kinesiologi och pratade korrektiv träning.

Detta kom väldigt lägligt då jag upplevde att jag stagnerat i mina träningsresultat. Inspirerad av vårt första möte och att vidareutvecklas beslutade jag mig för att ta hjälp av honom.

Efter en grundläggande analys av min hållning, rörelse- och funktionsförmåga samt genomgång av mina träningsmål upprättade han en behandlingsplan och en korrektiv träningsstrategi.

Via sina behandlingstekniker justerade han effektivt mina felställningar och muskulära obalanser i kroppen. Genomgång av kosten tillsammans med den korrektiva träningsstrategin gav mig verktyg för att fortsätta detta arbete på egen hand mellan träffarna.

När jag åkte hem efter behandlingstillfällena kände jag mig som en ny människa.

Mathias arbetssätt och kompetens är unik. Att kunna gå till en person som har djup kunskap inom kost, fysisk och mental träning samt manuella behandlingstekniker är mycket ovanligt.

Tack vare den hjälp jag fick av Mathias kunde jag avancera inom min fysiska träning och få kontroll över de begynnande förslitningsskador som uppstått.

Jag fortsatte att gå regelbundet till Mathias under ett drygt år vilket jag är mycket tacksam för. Jag mår bättre än någonsin och hans ”tänk” och träningskoncept är nu en naturlig del i mitt träningsprogram.

Han har mina varmaste rekommendationer.

Stäng

Alexander Avernäs, Stockholm

Jag har tränat regelbundet i hela mitt liv, men jag kände att jag hade stannat av. Träningen gav inte önskat resultat och var...

Läs mer »

Jag har tränat regelbundet i hela mitt liv, men jag kände att jag hade stannat av. Träningen gav inte önskat resultat och var inte lika givande längre och jag behövde hjälp med att komma vidare och utvecklas.

I början av 2014 kom jag lämpligt nog i kontakt med Mathias.

Efter ett inspirerande första möte och en omfattande analys som bland annat inkluderade en kartläggning av mina kostvanor och träningsrutiner såväl som livsstil och mentala faktorer satte vi fart.
Jag satte nya tydligare mål, lade om mina kostvanor och träning. Helt plötsligt vände det. Jag fick resultat av min träning och kände mig mer motiverad och friskare än på länge. Jag upplevde att jag fick så mycket mer än själva träningen.

Jag fick en helt ny bild av vad träning och kost kan göra för hälsan och välbefinnandet. Jag lärde känna min kropp på ett helt nytt sätt och kan nu ärligt säga att JAG VET vad jag behöver när det gäller min träning, kost och återhämtning/vila för att jag ska må så bra som möjligt och få önskat resultat.

Jag har mycket mer energi på dagarna och har aldrig känt mig starkare.

Tack Mathias!!

Stäng

Anna Danielsson, Eskilstuna

Min dröm har länge varit att få spela fotboll på hög nivå men under en längre tid hade jag dragits med besvärliga muskelbristningar i framsida lår och...

Läs mer »

Min dröm har länge varit att få spela fotboll på hög nivå men under en längre tid hade jag dragits med besvärliga muskelbristningar i framsida lår och min träningsmotivation var låg. Min träningsmotivation var låg och mina studier under andra året på gymnasiet tog mycket tid. Jag hade dåligt med energi och jag kände mig stressad.

Eftersom de behandlingar jag fick av muskelbristningarna endast hjälpte för stunden behövde jag hitta ett sätt att förebygga dem så att jag slapp få dem överhuvudtaget. Efter en tids sökande efter någon som skulle kunna hjälpa mig fick jag till slut kontakt med Mathias.

Detta var i början av 2014 och jag var mitt upp i min satsning mot att nå damallsvenskan. 

Efter att Mathias gjort en grundlig analys av min träning, kost och mer personliga livsstilsfaktorer skapade han ett skräddarsytt och strukturerat tränings- och kostupplägg. Allt var anpassat efter mig, min träning och schemat i skolan.

Mathias fanns alltid där för mig om jag behövde fråga något och han följde kontinuerligt upp mig så att allt fungerade, kändes bra och gav önskat resultat. Jag upplevde stor skillnad i återhämtning och energinivå. Mina muskelbristningar försvann och kom aldrig tillbaka.

Mathias var min coach i drygt ett år och under denna tid lärde jag mig mycket om fysisk träning men också att kosten och den mentala balansen är oerhört viktiga för att komma vidare och få vara frisk och skadefri.

Att få lära mig hur jag sätter personliga mål som motiverar, hålla fokus på det positiva i det som sker och bygga upp en god självkänsla och gott självförtroende är något jag tar med mig för resten av livet.

Tack!

 

Stäng

Peter Jönsson, Stockholm

Mathias och jag har haft en lång och spännande resa tillsammans som startade redan 2010 då jag anmälde mig till...

Läs mer »

Mathias och jag har haft en lång och spännande resa tillsammans som startade redan 2010 då jag anmälde mig till den triathlonsatsning han då drog igång med syfte att coacha 10 personer till att ställa upp i olympisk distans på Stockholm Triathlon 2011.

När jag först träffade honom var min kropp sliten och jag hade ett skadat knä. Så den första tiden gick åt till rehab och grundläggande styrketräning.
Mathias personliga engagemang och gedigna kunskap inom träning gjorde att jag fick den hjälp jag behövde och både kroppen och knät blev snabbt bättre.

2011 ställde jag upp i min första triathlontävling och hade en mycket rolig upplevelse. All träning, planering och förberedelser hade givit grymt bra resultat.

Jag fortsatte träna på egen hand under en säsong. Men under hösten 2012 bestämde jag mig för att jag ville satsa på att köra full distans, dvs ”Ironman-distans”, kommande säsong och kontaktade åter Mathias för att få hans hjälp med att bygga upp min kropp inför de extrema påfrestningar ett sådant lopp innebär.

Nu, över 4år senare, har vårt samarbete hjälpt mig att genomföra ett flertal Ironman och marathon, ta en 3:e plats i Motala triathlon och landa en 17:e plats på ö-till-ö förra säsongen (2014) som ofta rankas som en av världens tuffaste endagstävlingar.

Peter Jonsson-2

Trots all extrem belastning på min kropp har Mathias hjälpt mig att kunna prestera och hålla mig skadefri genom att kontinuerligt planera, analysera och genomföra rätt typ av styrketräning som är bäst lämpad för mig så att min kropp håller och förblir hel och frisk.
Än idag anlitar jag Mathias fortlöpande för att fortsätta få hjälp med att utvecklas och optimera min kropp för ökad prestationsförmåga och jag ger honom mina varmaste rekommendationer för alla som söker en professionell coach och tränare.

Stäng

Karin Al Maliki Hansson, Stockholm

När jag kom till Mathias var jag i botten och mådde väldigt dåligt. Tack vare hans ödmjukhet, men också...

Läs mer »

När jag kom till Mathias var jag i botten och mådde väldigt dåligt. Tack vare hans ödmjukhet, men också bestämdhet, kunde jag börja se min situation från nya perspektiv.

Mathias är enormt kunnig och en stor inspiratör. Han bjuder på sina kunskaper och kan hjälpa en oavsett vilka förutsättningarna är, han har något för alla.

Stäng

Intresseanmälan – HRF-analys

Namn:

Telefon:

E-post:

Intresseanmälan gäller tjänsten:

Berätta i korthet om dig själv och vad du önskar få hjälp med: