« tillbaka

Bäst träningsresultat med musik

Visst är det så att träningen är roligare, effektivare och upplevs som ”lättare” när man lyssnar på musik. Själv har jag skapat min egen spellista av låtar som ger mig energi och som får mig att ”trigga” igång och gå in i ett närvarande och fokuserat tillstånd. Passen på gymmet blir alltid bra när jag lyssnar till ”min musik”.

Skapa din egen spellista med musik som ger dig energi och får dig att glömma tid och rum. Skapa en agenda för träningspasset så att du är förberedd, starta musiken och gör ditt bästa träningspass någonsin.

 

Hittade en kul artikel angående musik i samband med träning.

 

En undersökning gjord vid Brunel University´s of Sport and Education har visat att musik kan öka en persons fysiska uthållighet samtidigt som den också gör konditionsträningen mer positiv. I studien deltog 30 deltagare. De fick springa på löpband samtidigt som de lyssnade på musik. De skulle försöka springa i takt med musiken medan de tränade på löpbandet. Resultaten var intressanta. Det visade sig nämligen att musiken dels ökade uthålligheten med upp till 15 procent och dels ökade den tillfredsställelse som träningen ger.

 

Källa är en artikel ur Muscles.se där de också hänvisar till undersökningen.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka