Lek dig i form

« tillbaka

Lek dig i form

Ibland kan jag tycka att träning som företeelse lyckas göras till något oerhört komplicerat och nästintill omöjligt att genomföra. I tidningar, på TV och på fitnessklubbarnas blandas och varieras det av träningtrender till oändlighet med resultatet att ingenting fastnar och det blir svårt att mäta sin utveckling. Använd istället enkla principer, såsom intervallträning, rörlighet och styrketräning. Och kom ihåg att leka och skratta. För träning är väl roligt, eller?

 

Bilden som ligger som temabild för detta inlägg togs på mässan ”Allt För Hälsan som pågick under helgen och illustrerar just det jag pratar om. Konceptet är enkelt snurra runt i ringen och gör olika rörelser utan att ramla ner. Trots att principen är enkel tränas kroppens styrka, balans, koordination, rörlighet och uthållighet på ett effektivt och lekfullt sätt.

Var är de vuxna? Ja, just det ja, de tittar på…

 

I helgen var jag ute och promenerade med en kund som jag coachar. Efter att ha gått i ett par timmar utbrast han. Det här är skitkul! Inte alls som att gå ut på vanlig ”powerwalk”.

Han upptäckte att det blev roligare att promenera med omväxlande moment i skogen (stig / ej stig), fokus på att trippa över rötter och hoppa på stenar i träsk vilket gjorde att promenaden gav mer. Det blev mycket skratt och samtidigt högre puls än en ”vanlig powerwalk” pga terrängen.

Vi blev som barn, uppslukade av nuet lekandes på väg in i framtiden. Vi hade dessutom ännu en dimension, nämnligen ett syfte, vilket gjorde att vägen mot målet att komma i toppform blev rolig, utmanande och stimulerande. Det finns ett bra ord på engelska som heter ”childlike” och skulle kunna översättas med ”barnlik” som väl beskriver det här med att leka och våga drömma stort där ingen utmaning är för stor.

 

Dröm, skapa visioner, sätt upp mål, planera och genomför din träning med mycket lek och skratt. Då når du verklig framgång i din träning och också i dig själv.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka