« tillbaka

Skador bland unga idrottare

I det senaste numret av ACSM Fit Society Page, utgivet av American College Of Sports Medicine, har de valt att belysa ett mycket intressant ämne (sid 4) men som för många går omärkt förbi. Nämligen skador bland unga idrottare, och då särskilt skador på främre korsbandet.

Att skador sker under fysisk aktivitet/sport/idrott är oundvikligt men att 1 av 60 unga idrottare kommer att ådraga sig skador på främre korsbandet i det ena knät eller båda sina knän under sin idrottsliga karriär är mindre bra statistik.

Jag var själv med om en olyckshändelse när jag var 20år gammal som orsakade en korsbandsruptur på just främre korsbandet och vet hur extremt jobbigt och mentalt tungt det är att hamna där.

Alla som idrottar har en ökad risk för att kroppen kan gå sönder. Det är därför av extrem vikt att träningen utförs så korrekt som möjligt och i rätt mängd samt att återhämtningen tas på högsta allvar. Dessutom spelar det stor roll vad man äter eftersom kroppen kommer behöva all hjälp den kan få med att reparera, bygga upp och anpassa sig till arbetskravet som den idrottsliga prestationen kräver.

Mer är sällan bättre. Snarare gäller alltid kvalitet före kvantitet.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka