Styrketräna för bäst resultat

« tillbaka

Styrketräna för bäst resultat

Under de senaste 7 åren har jag träffat och tränat 100-tals människor.

En sak de alla haft gemensamt, oavsett hur olika dessa personer har varit både till utséende och vilket syfte de haft med sin träning, har införandet av och/eller utvecklingen av befintlig styrketräning ALLTID givit bättre träningsresultat totalt sett. Detta gäller som sagt för alla dessa människor.

 

Många av de jag träffat har varit överviktiga. Tack vare den ökade muskelmassan som styrketräningen givit dem har de börjat använda mer kroppsfett som bränsle vilket ytterligare bidragit till deras viktminskning. Dessutom har de haft mindre värk i leder vilket bl a är ett resultat av ökad muskelmassa kring leder vilket hjälper till att avlasta dessa.

 

Andra personer jag tränat har haft diffus smärta i muskler och leder och några har varit ”stela som kylskåp”.

De med smärta har fått lindrade besvär eller blivit helt smärtfria och de som varit stela har blivit rörligare.

 

Intressant att notera är att jag pratar om styrketräning som för de flesta tyvärr är förknippat med stora stela och otympliga kroppar…!

 

Låt styrketräning utgöra grunden i träningen och lägg därtill funktion och kondition så kommer du att märka att du kan springa, cykla, simma, åka skidor etc snabbare och längre än tidigare.

Dvs den form av konditionsträning som du gillar allra mest kommer att bli ännu roligare när styrketräning finns med i träningsschemat. 🙂

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka