« tillbaka

Skapa positiva rutiner

Många krånglar till sin träning och kost genom att ständigt variera vad de tränar och äter. Det blir ingen struktur på varken träningen eller kosten. För bästa träningsresultat och allmänt välmående är det nödvändigt att du är konsekvent och skapar bra rutiner som kroppen hinner anpassa sig till.

När det gäller träningen är mitt tips att använda bra basövningar för respektive muskel/muskelgrupp som funkar och sedan hålla sig till dem. Låt det gå 4-10 (hur snabbt du känner av om ett upplägg fungerar eller inte beror på hur träningsvan du är, ju mer träningsvan du är desto snabbare känner du om ditt upplägg rätt) veckor innan du byter, om du nu behöver byta. Först efter den tiden kan du på ett bra sätt utvärdera din träning och om du tränar rätt för de resultat du söker. Om nödvändigt gör du förändringar.

När det gäller att skapa en varierad veckomeny räcker det att du ser till att maten du äter är näringsrik och att du äter (för dig) rätt mängd av fett, kolhydrater och protein. Alternera dina olika källor av fett, kolhydrater och protein mellan måltiderna så kan du bygga upp en veckomeny som du sedan följer. Är dessa kriterier uppfyllda kan du hålla samma meny under lång tid och ändå få i dig all näring du behöver. Det blir på så sätt enklare att planera matinköp och du kan göra storkok och frysa in.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka