Dags att gå vidare – ”fil och flingor-frukosten” är passé…

« tillbaka

Dags att gå vidare – ”fil och flingor-frukosten” är passé…

 

Många människor är fortfarande fast i gamla vanor och ”tänk”, särskilt när det gäller maten man äter.

Hur är det egentligen med frukosten till exempel? Behöver man äta ”fil och flingor”-frukost med en ostsmörgås samt dricka ett glas juice för att kunna kalla det frukost i traditionell mening?

 

Ja många jag pratar med har spontant en bild av en frukost bestående just av detta tills jag visar på möjligheten att frukosten lika gärna kan bestå av en skinkomelett, tonfisksallad eller kesella och nötter.

 

Många gånger äter vi det vi brukar äta bara för att det är gott, utan att reflektera över hur det kommer sig att man har ont i magen och behöver gå på toaletten flera gånger om dagen, särskilt efter att ha ätit något kolhydratrikt och näringsfattigt, typ bröd och ”fruktyoghurt”.

Och ja, det är ruggigt gott med en nybakad baguette med smör och ost på tillsammans med yoghurt och juice. Men för mig är detta numer likaställt med godis, jag unnar mig det ibland och då helst i samband med aktivitet så att musklerna kan lagra in de snabba kolhydraterna med minimal fettinlagring.

 

Det är dags att tänka nytt, göra nya val som skapar bättre hälsa och välmående.

Om vi förmår oss att göra det lilla extra i form av aktiva medvetna val om vad vi stoppar i oss och inser att bara för att vi är i frånvaro av sjukdom och ”endast” behöver ta en kaffe och två tabletter treo för att funka är vi inte så friska – iaf inte så friska vi skulle kunna vara.

 

Visste du förresten att Sverige är det land i världen som äter flest huvudvärkstabletter per person…!!!

 

Många tar sin hälsa för givet och kommer att få ett bryskt uppvaknande den dagen kroppen inte längre förmår kompensera för all skit den har fått stå ut med genom åren. Minimera den hormonella bergochdalbanan och skapa istället hormonell balans så kommer symtom såsom akne, trötthet, huvudvärk, uppblåst mage, diarré mm minska eller helt avta.

 

Bli inte förvånad om du dessutom blir av med ett par överskottskilon på köpet…!

 

Testa gärna följande frukostar:

Äggröra med tomat och bönsallad med en skvätt olivolja eller en halv avokado.

Kokta ägg och valfritt äpple med kanel.

Kesellaröra med en näve valfria bär samt en näve blandade nötter.

Omelett med purjolök och paprikasallad samt en nypa pumpakärnor och en skvätt olivolja.

Tonfisksallad gjord på tonfisk, lite créme fraiche, havssalt och valfri kryddning, en avokado, en tomat samt en näve mandlar.

 

Notera att jag inte angivit mängderna på proteinkällorna och alla kolhydratkällor då det är oerhört individuellt hur mycket varje person ska äta.

/M

 

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka