Den nya världen – Del 2

« tillbaka

Den nya världen – Del 2

Maten du äter är information till din kropp. Information som styr vilken typ av energi som kan skapas. Äter du skräpmat kommer du få ut ”skräpenergi” och äter du friskmat kommer du få ut ”friskenergi”.

 

I den nya världen har man insett att människan är självläkande, (under förutsättning att skadorna inte är alltsör stora), om rätt förutsättningar ges och att vårt naturliga tillstånd är att vara friska, hela och fungera bra. Tyvärr missar många människor detta genom att ständigt äta tabletter för att dämpa huvudvärk, ledvärk, inflammation etc.

 

Många människor är inte ens medvetna om vad det innebär att verkligen vara frisk och att ha sk plushälsa utan likställer frisk med att ”inte vara sjuk – med tillhörande huvudvärk, ledvärk, ständig nästäppa och ryggvärk”.

 

Det är det inte!!!

 

Nu är det dags att vi alla vaknar upp ur vår slummer där vi mår sådär när vi har alla möjligheter till att må riktigt bra, ( alla omfattar iaf de flesta i den industrialiserade världen).

 

Så vilka är dina ursäkter till att välja att hanka dig fram med en kropp som mår sådär och kanske acceptera att starta dagen med en TREO, Voltaren eller Ipren?

 

För att överhvudtaget ge kroppen en chans till självläkning och för att bli frisk på riktigt och fri från krämpor är maten du äter en oerhört viktig del. Rätt balanserad hjälper den dig att minska de inflammationsprocesser som ständigt pågår i kroppen. Dessa inflammationsprocesser förekommer mer rikligt om du äter mat som du är intolerant eller allergisk mot vilket man kanske inte alltid vet. Orolig mage, uppblåst mage, huvudvärk, diarré och sura uppstötningar är tecken på att du äter mat som du tål mindre bra.

 

Efter att ha hjälpt 100-tals männsikor med kost anser jag att de flesta får positiv effekt av att välja näringstät mat rik på protein, fett och grönsaker där intaget av kolhydrater kommer från frukt och bär. Hur proportionerna mellan protein, fett och kolhydrater bör se ut är individuellt och varierar med bla etniskt ursprung, blodgrupp, träningsmängd(och typ av träning) och kroppstyp.

 

Maten vi äter påverkar alltså direkt vår hälsa och vårt välmående. Med hjälp av den senaste forskningen inom epigenetik står vi inför ett intressant fakta: Vi kanske inte kan skylla på generna för att vi drabbas av välfärdssjukdomar då det har visat sig att det är den yttre miljön (krav utifrån, föroreningar, stressande vardag mm) och inre miljön (tolkningsmönster, attityd, tankemönster, biokemisk obalans, inre stress mm) som påverkar vilket uttryck generna tar.

 

Så lever vi i en miljö som stimulerar ett negativt uttryck i generna och det dessutom finns ett genetiskt arv för någon sjukdom är det just detta som generna uttrycker, dvs sjukdom, medan en positiv miljö där vi befinner oss i balans skapar ett positivt uttryck i generna. Enligt epigenetiken innebär detta att trots att du har ärvt genen för en viss sjukdom kan du ”stänga av” den genom att du ger kroppen förutsättningar. (rätt kost för din kropp och mental och fysisk balans), för att skapa ett positivt genuttryck.

 

Det är nu, mer än någonsin, upp till var och en hur bra man vill må. Börja med dig själv och hjälp sedan andra till att ocskå välja ett friskare och gladare liv fullt av möjligheter.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka