« tillbaka

Nya mål i sikte – en personlig berättelse om att våga sätta upp mål, ökad självtillit och positiv energi

 

Möt Christine, en härlig tjej med stort engagemang och kämpaglöd som jag coachade under 6 veckor nu i höstas.

 

Under de 6 veckor jag coachade henne nådde hon fantastiska resultat och nya insikter, både fysiskt och psykiskt, och jag tyckte att det skulle vara kul att få höra hur hon själv upplevde detta. Så jag ställde frågan om hon kunde tänka sig att skriva ”ett par rader” för att dela med sig av sina nya insikter och framsteg till andra och att jag skulle publicera det hon skrev sa hon;

 

– ”Ja, va kul! Det gör jag gärna.”

 

Så, här följer nu Christines egen berättelse om att våga sätta mål, tro på sig själv och satsa 100% för att nå hela vägen.

/Mathias

 

”Innan jag kom i kontakt med Mathias så tränade jag regelbundet ca 2-3 ggr i veckan och hade ganska nyligen kommit igång med löpträning samt tränade några konditionspass i veckan på gym. Ända sedan gymnasiet egentligen har jag tränat ungefär så, men jag har aldrig upplevt att det har gett några särskilda resultat.

Visst har det varit kul och jag har fått energi för stunden men inte så mycket mer. Jag kände att det var dags att få koll på hur träning och kost hänger ihop samt hur jag även kunde få in styrketräning i mina pass. En kollega till mig hade hört talas om Mathias och när hon pratade om upplägget ”TNT Coaching” blev jag nyfiken men det tog några veckor innan jag bestämde mig för att jag var redo att satsa.

 

Inför starten när Mathias bad mig att berätta vilka mål jag ville uppnå med coachingen kände jag direkt att jag var rädd för att sätta upp mål eftersom jag inte visste om jag skulle kunna nå dem. Jag läste referenser på hemsidan från tidigare kunder som uppnått goda resultat men jag trodde inte att det skulle funka för mig, jag trodde att något skulle komma i vägen, att jag skulle bli sjuk eller ge upp eller vad som helst. Men en del i upplägget var just att våga utmana mig själv genom att sätta höga mål och sedan genomföra dem med 100 % fokus.

 

De mål jag bestämde mig för var att minska 5 kilo i vikt, skapa rutiner för styrketräning och bevisa för mig själv att jag vågar sätta mål och klarar av att genomföra dem.
Resultatet blev att jag lyckades uppnå samtliga mål och så mycket mer.
Varje vecka som jag kunde bocka av och rapportera till Mathias att jag hade följt hans råd till punkt och pricka och att jag kände en märkbar skillnad i hur jag mådde gav mig mer och mer tro på att jag verkligen skulle klara av utmaningen.

 

Att jag efter periodens slut hade nått mitt viktmål, klarat av att avstå från alkohol och många andra frestelser samt klivit upp många tidiga morgnar för att köra mina träningspass är såklart saker jag är stolt över men den största vinsten är hur jag har lyckats förändra mitt sätt att tänka, mitt sätt att tala till mig själv och att våga utmana mig själv. Mathias coaching har gjort mig medveten om hur jag tidigare satte upp hinder för mig själv och jag nu märker vilken inverkan det har på mina prestationer.

Tidigare reflekterade jag inte över hur jag kommunicerade med mig själv, men nu vet jag hur det känns när jag jobbar MED sig själv istället för emot. Jag upplever att jag är mindre kritisk och mer förlåtande mot mig själv idag.

 

Brytpunkten kom när jag sprang Topploppet som jag hade inbokat sedan tidigare. Dagarna före loppet pratade jag med Mathias om vilket upplägg som skulle ge så bra resultat som möjligt. Dagen för loppet kom, det ösregnade ute, den jag skulle springa med blev sjuk och jag var helt enkelt inte så peppad på att åka ut till Hagaparken ensam. Men jag åkte dit och genomförde loppet på min bästa tid på den distansen någonsin. Jag vet inte var det kom ifrån men någonstans i mitten av loppet började jag tala till mig själv på ett genuint positivt och vänligt sätt och märkte hur detta gjorde att mina ben sprang snabbare än någonsin tidigare.
Mer energi och balans i livet.
Nu med mina nya rutiner, kost- och träningsvanor upplever jag en stor skillnad i min vardag. Jag har mer energi och är mer balanserad. Jag har varit frisk hela hösten och jag till och med vaknar pigg och utvilad när klockan ringer på morgonen, även om det är 05.30 och jag ska till gymmet innan jobbet!

 

Med detta bakom mig ser jag fram emot nya utmaningar och att få sätta upp nya utmanande mål för mig själv. Jag har inte bara lärt mig nya övningar och nya kostrutiner, jag har fått ett helt nytt sätt att tänka och leva mitt liv på. Redan i förra veckan bestämde jag mig för att 2013 är året då jag ska genomföra en Tjejklassiker och anmälde mig direkt till Tjejvasan som ett första steg!

/C”

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka