Recept – Ugnsstekt fläskkarré med sallad och mozarella

« tillbaka

Recept – Ugnsstekt fläskkarré med sallad och mozarella

För ett tag sedan fick jag en fråga om jag kunde lägga ut lite recept för att på så sätt ge lite ny inspiration i köket.

 

Det är klart jag kan tänkte jag! 🙂

 

Här följer ett recept på ugnsstekt fläskkarré med sallad. 2-3 personer

 

– Sätt ugnen på 200 grader.

– Stek 4-5 karrébitar med ben för att skapa lite yta på köttet. Lägg bitarna i en ugnsfast form och häll över 0,5-1 dl valfri grillolja. Se till att alla köttbitarna har fått oljan på sig.

– Slut tätt med ett lock eller aluminiumfolie. Ställ in formen i mitten av ugnen i 1,5-2 timmar. Titta till köttet efter drygt en timme och tillsätt lite vatten om vätskan lyckats smita.

– När köttet är klart tar du ut det ur ugnen och låter det stå med lock alternativt folie ver sig. Under tiden fixar du salladen.

 

När det gäller salladen rekommenderar jag att du köper så mycket ekologiska grönsaker som möjligt och tvättar alla grönsker i kallt vatten innan du äter dem.

 

– Tag en rejäl näve valfri blandad grönsallad

– Hacka en 2-3cm bit purjolök, skär upp 1-2 ekologiska tomater, 2 halva paprikor av olika färger och lite gurka. Blanda i grönsalladen.

– Skär upp en bit mozarella i skivor

 

Lägg upp salladen på tallriken och strö över lite svarta bönor (om du inte ”orkar” koka egna kan du köpa färdigkokta ekologiska från Zeta) samt lägg upp mozarellan. Häll 0,5-1 msk olivolja(kallpressad) över salladen.

Ta slutligen upp köttet och lägg upp på tallriken.

 

Den här måltiden är en riktig höjdare. Och en bra grej med den, som med de flesta ugnsrätterna, är att man kan göra annat under tiden maten lagas. 🙂

Enjoy!

/Mathias

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka