Recept – Wokad kyckling med vindruvor och bönsallad

« tillbaka

Recept – Wokad kyckling med vindruvor och bönsallad

Den här rätten är en relativt snabb rätt att tillaga och har en god kryddning med en fräsch sallad.

Kom ihåg att använda så mycket ekologiska råvaror som möjligt.

 

Mängderna är för 1-2 personer.

 

Gör såhär:

-Skär upp 2st kycklingbröstfiléer (ca 225-250g).

-Hacka en vitlöksklyfta och lite färsk ingefära.

– Häll 2-3msk olivolja i wokpannan och häll i den hackade vitlöken, ingefäran, en nypa havssalt, 0,5tsk chillipulver, 0,5tsk gurkmejram, 1-2krm currypulver och ett par stänk med kanel.

– När oljan tagit smak av kryddorna lägger du i kycklingen.

– Woka kycklingen tills den är genomstekt och lägg i lite fint skuren morot på slutet så att den blir varm men fortfarande krispig. Under tiden gör du iordning salladen.

– Blanda grön sallad, en skivad kvisttomat, lite gurka, 0,5 valfri paprika, 1-2cm bit hackad purjolök direkt på tallriken. Tillsätt gröna eller röda vindruvor och blandade ekologiska bönor (Zeta).

 

Lägg upp kycklingen och häll över lite olivolja (1-2tsk) över salladen och kycklingen.

 

Måste säga att jag tycker det är riktigt gott med kanelen i denna wok. Kom dock ihåg att endast stänka i lite eftersom den annars lätt tar över i smaken.

 

Yum yum! /M

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka