« tillbaka

Den sovande människan

Hur kommer det sig att så många människor är avskärmade från nuet?

Härom dagen när jag cyklade hem från jobbet och befann mig på Götgatan på söder i Stockholm noterade jag att i princip alla människor gick med blicken ner i backen, knappande på sin mobil eller ser ut som zombies. En ung tjej gick rakt på i ”sin linje” utan att uppmärksamma varken andra gående, cyklister eller bilar. Hon stirrade ”blint” ner i backen och var liksom bortkopplad från nuet. Jag tycker mig se detta beteende mer och mer. I en tid med mer kommunikation än någonsin pratar och ser vi varandra mindre och mindre i verkligheten och flyr istället in i våra egna tankar eller in i cyberspace. Vad handlar det om egentligen?

Här har du en uppgift: Under en dag ska du söka ögonkontakt med alla du möter. Håll huvudet högt, ha nyfiken blicken, öppet sinne och lev i nuet.

Din kroppshållning speglar hur du mår och detta visar du alla du möter. Du ger också dig själv denna kroppsliga feedback. Är du exempelvis glad och har positiva tankar men går som en hösäck kommer du snart vara mindre glad. Så snabbt påverkas du av din egen kroppshållning. Det fungerar även precis tvärt om. Är du nedstämd kan du räta på dig, brösta upp dig, titta rakt fram och börja le mot de du möter. Du kommer märka att männsikor du möter ler tillbaka och att du känner dig lite gladare. Det är alltså viktigt att lyfta på huvudet och sträcka på kroppen för att skapa förutsättningar för en mer positiv känsla i kroppen.

Alla har vi behov av att uppskattas på ett eller annat sätt. Låt oss börja med att vara öppna och trevliga mot oss själva och varandra.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka