« tillbaka

Det här med delmål

Under den gångna veckan då jag var iväg för att cykla och paddla slog det mig hur viktigt det är att ha delmål. Eftersom utmaningen i sig inte var huvudmålet utan ett led (delmål) i att skapa en ny produkt till 2013 fanns ett högre mål som gjorde att jag även i de tuffaste av stunder kunde motivera mig och skapa energi för att fortsätta. För mitt inre kunde jag se en entusiastisk grupp människor framför mig, som jag tränat och förberett, klara av cyklingen och paddlingen kunde jag också glädja mig åt deras framgång. Men för att det ska kunna bli verklighet behövde jag alltså genomföra resan själv. Vips, så fanns där hur mycket energi som helst!

Att jag dessutom också visste att jag snart ska ha semester i New York (ännu ett delmål) gjorde det hela än mer lustfyllt.

Så ett tips när du sätter upp mål för dig själv. Se till att målet är stort och övergripande. Dela sedan upp det i mindre delmål och sätt av ”check points” så att du då och då kan stämma av med dig själv att du är på väg i rätt riktning.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka