« tillbaka

Genom vilka glasögon ser du dig själv och världen?

Att vi männsikor påverkas av vår omgivning är allmänt känt. Men i hur stor grad och av vad är inte alltid lätt att veta då detta många gånger sker omedvetet.

En sak är dock säker och det är att vi blir fullständigt bombarderade av information varje dag. Vems är den informationen? Vilket syfte har den person eller organisation som sprider just den informationen?

 

Att ställa dessa frågor är viktigt. Annars är det lätt att man omedvetet lever efter någon annans syn på saker och ting. Det kan vara allt ifrån hur bra en vara är, vilket fotbollslag man tycker om eller till och med vilken självbild man har.

 

Hur sann är din världsbild egentligen?

 

Den är förstås så sann som du tror att den är. Det finns förmodligen lika många uppfattningar om hur världen ser ut som det finns människor. Detta är fascinerande och en enorm möjlighet till utveckling och förståelse.

 

På senare tid har jag tänkt på den information som kommer från media i alla former och faktiskt även den vi får av våra föräldrar. Vem säger att det vi ser på TV är sant?  Vet mamma och pappa alltid bäst?

Media vinklar såklart sina nyheter på ett sätt som de själva väljer och mamma och pappa har vuxit upp med värderingar från en annan generation och en annan värld och lever med ”sin sanning” om hur saker och ting hänger ihop. Ibland hör jag män och kvinnor beskriva sig själva med sina föräldrars sanningar om vem de är.

 

Mitt tips är att våga ifrågasätta denna information på ett ödmjukt och öppet sätt. På så sätt blir du fri att skapa ”din sanning” som stämmer överrens med vem du är och vilka värderingar du har.

 

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka