« tillbaka

Målbilder – en stor framgångsfaktor

När det gäller att sätta mål är det lätt att säga att nu minsann ska man bli vältränad, gå ner si och så många kilon och må mycket bättre.

 

Men om målbilderna inte förankras i ett positivt tillstånd med rätt intentioner kommer du snabbt tappa ditt fokus på dem och de driver dig inte framåt mot det du önskar. Du står nu allierad endast med din viljestyrka och kampen mot motivationen är att faktum.

Det här slaget vinnar man dock mycket sällan…

 

Man tappar lusten och får svårt att motivera sig att planera in träningen och genomföra de förändringar som krävs. Träningen rullar på men ger inte så mycket, varken i resultat eller energi.

 

Känner du igen dig? Du är inte ensam! Detta gäller alla människor.

 

För att lyckas få upp momentum och skapa positiv energi och resultat i träningen är just attraktiva målbilder en oerhörd hjälp. Se till att du känner dig positiv och ”taggad” när du bestämmer dig för vad du vill uppnå, dvs var i ett positivt och kraftfullt mentalt tillstånd.

Till din hjälp kan du lyssna på din favoritmusik som får dig att ”gå igång”. ”Tänk fram” dina målbilder och låt dem vara hur galna som helst. Bryt sedan ner dem till uppnåbara delmål så att du får känna dig duktig och bra när du når dem. Sätt en plan för hur du ska gå tilväga och bestäm hur du ska följa upp hur det går för dig så att du vet att du är på rätt väg.

 

När du gjort detta förarbete är det dags för den avgörande faktorn för att du ska komma dit du vill.

SÄTT IGÅNG!!!

När du känner att det är trögt så minns dina målbilder och vad du faktiskt åstadkommit hittills, det är ofta mycket mer än man tror eftersom man lätt blir ”fartblind” och är sin största kritiker som sällan är helt nöjd. Var nöjd!

Känn dig stolt över vad du uppnått och låt det bära dig vidare.

 

GO! GO! GO!

 

 

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka