« tillbaka

Mer ”hjälpmedel” – sämre resultat

Gick förbi en butik tidigare idag och fick syn på ”gatuprataren” nedan som gjorde reklam för ett sele som ska hjälpa till med att skapa god hållning.

 

Gatupratare

Oh nej!, var det första jag tänkte. Ännu ett sätt/en pryl som gör att människor fortsätter att söka genvägar till bättre hälsa genom att blunda för vad som faktiskt orsakar problemet…

Detta är ett bra exempel på vad jag pratar om när det gäller att ta eget ansvar. Har du dålig hållning så får du se till att börja träna. Tränar du redan men ändå har dålig hållning behöver du justera din nuvarande träning så att du kan bygga upp en muskulatur som skapar god hållning, inte köpa ett stöd” som tom kan försvaga dig genom att det tar upp belastningen istället för din muskulatur.

Jag pratar ofta om muskelbalans med mina kunder. Vad jag menar med det är att muskler på fram och baksida av kroppen behöver vara i balans. Med en alltför stark framsida kommer man att få problem med muskulaturen på baksidan och vise versa. Dessutom är det lättare att få överbelastningsskador och direkta felbelastningar i leder när muskulaturen är ojämnt tränad, tex rygg- och nackproblematik vid dålig hållning.

 

Nej! Ta tag i dig själv och din dåliga hållning. Sele och core-stöd är för personer med komplicerad problematik i muskler och leder eller tom utslagen muskulatur pga trauma. De är inte till för kontorsråttor med dåliga vanor.

 

 

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka