« tillbaka

Vad du fokuserar på avgör vilka resultat du får

Vad har du fokus på? Vad betyder det du fokuserar på för dig?

Dessa frågor är bra att ställa till sig själv, i synnerhet när man tränar hårt och upplever att det är mycket jobbigt. Det är lätt att målet känns avlägset och motivationen tryter. Börjar du då fokusera på att det gör ont i musklerna och att det är långt kvar på dagens träning har du tappat fokus. Om du upprepade gånger ställs inför samma dilemma med att du tappar fokus från det du vill uppnå med träningen kan du ställa dig frågan:

– Är målet tillräckligt attraktivt?

Har du valt ett mål som du är ivrig och entusiastisk att nå? Ett mål som ska ge energi?

Om du exempelvis har som mål att gå ner 5kg i fettvikt och du efter en tid märker att ingenting har hänt. Du har fortfarande samma vikt och kanske tom lagt på dig lite. Det är lätt att bli frustrerad och låta alla negativa tankar få plats att komma i ditt fokus. Vad tror du händer när du fokuserar på det negativa? Jo du får mer av det och lär inte gå ner i vikt hur mycket du än försöker. Detta stressar din kropp ännu mer och du kan mycket väl gå upp ytterligare något halvt kilo i detta negativa tillstånd. Du har också börjat programmera in ett annat scenario i huvudet, nämligen att du ser dig själv gå upp i vikt.

Du kämpar nu mot dig själv och fokuserar på det du INTE vill ska hända. BYT FOKUS!!!

Fokusera återigen på vad DU VILL ska hända, skapa positiva känslor kring det och pröva nya vägar. Vet du inte vad du ska göra så sök information och kunskap.

Under förutsättning att du gör allt rätt dvs, du tränar och äter rätt, vet du ju innerst inne att du är på rätt spår. Se dig själv som du vill se ut när du är färdig med din viktnedgång och skapa attraktiva bilder av framtiden. Fortsätt fokusera på det du VILL HA (inte på det du INTE vill ha).

Kom ihåg att med en positiv attityd kommer du längre!

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka