« tillbaka

Vill du gå ner i vikt – ta det lugnt, koppla av och stressa ner

Att gå ner i vikt är en vanlig anledning till att människor börjar träna. Målbilden är dock ofta hämtad bakåt i tiden, då man en gång var ”i form”. Detta är bakåtsträvande och ger ingen energi för framtiden. Eftersom nu är här och kanske många år senare än när man var i form är också förutsättningarna annorlunda. Det gäller att blicka framåt mot nya mål. Målet i framtiden kan självklart vara viktminskning och en bättre tränad kropp men då med grund i de nya förutsättningarna.

Om du hela tiden strävar bakåt mot ett historiskt mål är det lätt att dina tankar blir negativa och stressar upp kroppen eftersom du teoretiskt använder samma förutsättningar som du hade då. Kanske börjar du träna ännu hårdare, göra radikala förändringar i kosten och pressa dig till att få resultat. Känner du igen dig!?

Det är dags att koppla av, ta det lugnt. De kilon du försöker få bort kom inte dit över en natt. De är resultatet av ett systematiskt beteende och mängder av vanor (ovanor) och rutiner, kanske över en tidsperiod på många år. Överviktskilona försvinner endast om du är benägen att förändra det beteende, vanor och rutiner du har idag.

Om du verkligen vill gå ner i vikt och hålla viktnedgången behöver du börja från grunden. Hur ser din självbild ut? Hur talar du till dig själv? Är du postivit inställd till att gå ner i vikt eller är det ett ”ont måste”?  Är det stor skillnad på dina tankar, attityd och självkänsla idag mot när du var i bättre form?

 

 

Själv jobbar jag kontinuerligt med mental träning, meditation och avslappning. På så sätt balanserar jag min grundspänning, hämtar ny kraft och arbetar ständigt med att skapa positiv energi. Dessutom får kroppen en chans att koppla av. Nivån av ”stresshormoner” i min kropp blir lägre och jag fungerar bättre, tänker klarare och känner mig tillfreds. Så, skapa en målbild av vad du vill åstadkomma, gör upp en aktivitetsplan, ta hjälp av historien om det finns något i den som kan tillföra något eller skapa nya vägar och sätt igång att uppfylla ditt mål. Allt du gör som tar dig närmare ditt mål kommer du uppleva som mycket berikande och känslan av att lyckas infinner sig varje gång du gör ett val som tar dig närmare ditt mål. Det är mycket roligare att göra på det här sättet än att vänta på att slutmålet ska komma till dig.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka