« tillbaka

Mitt livs tuffaste fysiska utmaning

Hösten/Vintern 2011 började jag fundera på vad jag vill uppnå med 2012, både privat och med företaget. En önskan jag har är att paddla kajak i Göta Kanal vilket ledde in mina tankar på att göra detta 2012. Efter en tids övervägande bestämde jag mig för att satsa på att paddla hela kanalen, ca 180km. Till det målet bestämde jag mig för att också cykla hela vägen till starten för paddlingen, 380km.

Denna utmaning är redan tuff men för att spetsa till det bestämde jag också att det ska ta mig max 10 dagar att genomföra både cyklingen och paddlingen.

Min huvudsakliga träning består av tung styrketräning större delen av året med inslag av cykling, kitesurfing och längre promenader under vår-sommar-höst. Detta innebär att träningen från tidig vår innefattat långa promenader för att få igång fettförbränningen. Då vintern varit lång och våren mycket kall har cyklingen kommit igång sent.

Jag har fortsatt att träna tung styrka då jag vill behålla min muskelmassa, och gärna öka den, samtidigt som jag tränat upp min kondition och optimerar min fettförbränning. Detta kräver disciplin och bra rutiner, framförallt på kost och återhämtning vilket gjort att jag blivit hårdare i kroppen, gått ner något kilo fettmassa och tränat upp en riktigt bra kondition. Det bästa från två världar – styrketräningen och konditionsträningen.

Nu är det drygt en månad kvar innan jag startar och jag hoppas att kroppen ska klara övergången till mer konditionsträning, särskilt paddlingen som jag ej ägnat mig åt förut.

Publicerad: - Av: Mathias - Kategori:
« tillbaka