Matprat

Dags att vända trenden!

Vår syn på oss själva och den maten vi äter har lett oss till att vi idag äter en mycket bristfällig kost och att våra kroppar degenererar för varje generation. Detta innebär att våra kommande generationer föds med en kropp som fungerar sämre än vad den skulle kunna ha gjort, mycket pga den kost vi väljer att äta.

Följderna är att vi är sjukare, tröttare, mentalt utmattade och fungerar sämre rent allmänt.

Vi väljer hur vi mår

Genom att få insikt i och förståelse för hur maten vi äter påverkar våra kroppar och hjärnor skapar vi förutsättningar för att kunna ta bättre och mer intelligenta beslut om vad vi stoppar i oss. Genom att börja med sig själv blir man en inspiration och vägvisare för andra.

Denna kostföreläsning lyfter på locket till vår fulla potential och visar på de direkta sambanden mellan vår hälsa och maten vi äter. För att få kunna skapa en helhetsbild av VARFÖR vår kost bör se ut på ett visst sätt börjar föreläsningen med grundläggande näringslära för att sedan kliva in i hormonlära där alla bitar faller på plats och flera ”aha-uppleveler” ofta kommer.

Matprat – direkt, enkelt och utan skitsnack

Det finns inga dieter, bara mat!

Det här är ett mycket viktigt budskap eftersom det är sant. För att komma vidare och återfå en god hälsa är det dags att vi frigör oss från vår föråldrade uppfattning om vad som är ”sant och falskt” när det gäller maten vi äter. Det är ju nämligen den synen som gör att marknaden för kosttillskott, dieter och måltidsersättare omsätter flera miljarder kronor varje år.

Den här föreläsningen startar därför med grundläggande näringslära så att en förståelse skapas för hur näringsämnen i vår kost påverkar oss och varför det är viktigt att vi får i oss dem via maten vi äter.

Genetikens påverkan på metabolismen

Vi är alla unika individer med unik metabolism. Detta är helt avgörande för vad maten vi äter bör innehålla och hur den bör vara komponerad. Ändå finns tallriksmodellen och dieter som är samma för alla…!?

Genom att titta närmare på hur olika människors metabolism ser ut blir det tydligare för hur just du kan äta för att må och fungera bättre.

Hormonell balans

Allt vi äter och dricker skapar en hormonell stimulering i våra kroppar. Det är nämligen våra hormoner som styr hur vi mår.

Med en god hormonell balans mår vi toppen, blir sällan sjuka och kan få våra kroppar att prestera på en oerhört hög nivå. Men med hormonell obalans, tyvärr där de flesta människor befinner sig, mår vi mindre bra, fungerar dåligt, blir ofta sjuka (eller är aldrig friska) och lyckas inte alls få våra kroppar att prestera särskilt bra.

I den här delen av föreläsningen visas kopplingen mellan och stimuleringen av våra hormoner i samband med måltid, prestation och stress.

Innehåll och pris

Matprat

  • Föreläsningen är 120min.
  • Pris: 10.000:-

Presentation av föreläsningen

Notera: Nivån på föreläsningen är anpassad så att alla, oavsett kunskapsnivå, ska kunna följa med på ett bra sätt.

Priset är angivet i SEK och är exklusive moms.